ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

Nokia 7200 - taitettava myös Eurooppaan
(28.10.03)

Nokian tänään Nizzassa ja Brisbanessa esittelemä Nokia 7200 on kaksitaajuus GPRS/EDGE kamerapuhelin FM-radiolla. TFT-värinäyttö kykenee nyt 65536 väriin ja EDGE:n ansiosta tiedonsiirtonopeus voi verkosta riippuen olla jopa 177,6 kilotavua sekunnissa. Muilta ominaisuuksiltaan Nokia 7200 ei ole mitenkään järisyttävä mutta edustaa kuitenkin muotoilultaan täysin uudenlaista nokiapuhelinta. Viime vuosituhannelta saakka perinteisiä kapulatyylin puhelimia suoltanut Nokia esitteli jo aiemmin tänä vuonna taitettavan puhelimen ja vieläpä kynäohjattavan Aasian markkinoille. Myös nyt esitelty Nokia 7200 on taitettava matkapuhelin. Taitettavat puhelimet ovat aina olleet suosittuja erityisesti kauko-idässä ja kun katsoo Samsungin rynnistystä Eurooppaan niin taitettavat ovat ilmeisesti löytäneet asiakaskuntansa myös täälläpäin maailmaa. Läppä- ja taitettavat puhelimet kun eivät esim. kärsi 3310oireyhtymästä jota myös tunnetaan taskunpohjapuheluista, lisäksi taitettavassa puhelimessa näyttö ei naamuunnu yhtä helposti ja laite pysyy myytenkin paremmin suojattuna kuin sellainen jossa näppäimet tehokkaasti keräävät likaa puhelimen sisään.

Uutta Nokia 7200 muotoilussa on myös kuoria koristavat kangassomisteet. Puhelimen kokonaisvaltaista muotoilutarinaa täydentävät myös myyntipakkaukseen kuuluva kantohihna ranteeseen sekä kangassomisteisiin sopiva pehmeä kangaspussukka. Käyttäjät voivat myös ladata teemaan liittyviä taustakuvia ja näytönsäästäjiä puhelimeensa.

"Nokian muotoilu uskoo tarinoiden voimaan. Juuri tarinat auttavat meitä suunnittelemaan muotoilun tuottamia elämyksiä, joissa yhdistyvät edistyksellinen teknologia ja tunneperäiset, käyttäjiin vetoavat puhelimen ominaisuudet. Nokia 7200 -puhelinta verhoavat paitsi eksoottisten kulttuurien kuvakieli ja koristeellisuus myös nykytiede. Ensimmäistä kertaa Nokian puhelimissa käytettävät tyylikkäät kankaat korostavat tuotteen ylellisyyttä", sanoi Nokian muotoilujohtaja Frank Nuovo.

Nokia 7200:ssa on myös nokiapuhelimena nyt ensimmäistä kertaa nk. presence-ominaisuudet jonka kaltaisista esim. Sony Ericsson käyttää nimitystä pikaviestin. Presence-ominaisuuksien ansiosta matkapuhelimen käyttäjä voi luoda dynaamisen käyttäjäprofiilin, joka kertoo automaattisesti esimerkiksi työtovereiden, perheenjäsenten ja ystävien puhelinten puhelinmuistioon tiedon käyttäjän tavoitettavuudesta. Näin käyttäjä voi kätevästi ilmoittaa heille, missä hän on ja mitä hän on tekemässä. Käyttäjä voi esimerkiksi määrittää senhetkiseksi profiilikseen "kokouksessa" ja pyytää työtovereita lähettämään multimedia- tai tekstiviestin. Presence-ominaisuutta voidaan myös käyttää kuten pikaviestintä datasiirtoon perustuvana chat-toimintona. Käyttäjät voivat luoda henkilökohtaisia chat-keskustelujaan ja kutsua mukaan muita osallistujia tai osallistua heitä kiinnostaviin yleisiin chat-keskusteluryhmiin.

Nokia 7200 matkapuhelimen on määrä tulla Euroopassa myyntiin vuoden 2004 ensimmäisellä puoliskolla.

Katso myös:
Nokialta kannettava medialaite - Nokia 7700
(28.03.03)
Nokia lisensoi OZ pikaviestinjärjestelmän
(19.02.03)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja