ETUSIVU
  UUTISARKISTO
   
  UUTISET SÄHKÖPOSTIIN
  KESKUSTELU-
ALUE
  PUHELINTORI
KELTAINEN.FI
  SIIRRETYT NUMEROT
  SONERA
  ELISA
  DNA
  SAUNALAHTI
  CUBIO
  GLOBETEL
   
 
matkapuhelin.net tuotetaan tuulivoimalla! 

GSM ja WLAN yhdistyvät Nokia 6136:ssa
(16.02.06)

6136 puhelinNokia on julkistanut uuden UMA-teknologiaa hyödyntävä Nokia 6136 -matkapuhelimen. Uutuudella onnistuu puheen ja datan saumaton siirtyminen GSM-matkapuhelinverkkojen ja langattomien lähiverkkojen (WLAN) välillä.

UMA (Unlicensed Mobile Access)-teknologian avulla operaattorit voivat tarjota puhe- ja datapalveluja asiakkailleen WLAN-verkkojen kautta, mikä lisää merkittävästi mobiilipalvelujen saatavuutta ja vähentää verkkojen laajentamiseen liittyviä kustannuksia. Kuluttajille UMA-teknologia mahdollistaa puhelut vaivattomasti internetin kautta WLAN-yhteyden välityksellä. Nokia 6136 -puhelimen toimitusten arvioidaan alkavan vuoden 2006 toisella neljänneksellä.

Nokia 6136 -nelitaajuuspuhelin (GSM 850/900/1800/1900) on myös kamerapuhelin 1,3 megapikselin kameralla (8x digizoomilla). Musiikkia ja kuvia voi tallentaa myös microSD muistikortille jota puhelin tukee. Musiikkia voi myös toistaa puhelimen radiolla (FM-stereo) joka tukee Visual Radio -sovellusta. Puheluihin laitteessa on myös sisäänrakennettu HF-kaiutin ja lähipiirin viestintään push-to-talk radiopuhelinominaisuus. Nokia 6136 tukee myös Nokia Xpress -ääniviestejä. Puhelimen päänäyttö on 252 000 värin aktiivimatriisi.

Nokia 6136 -puhelimessa on myös uusi DARP-toiminne (Downlink Advanced Receiver Performance), joka parantaa laitteen suorituskykyä. 3GPP:n tutkimusten mukaan DARP lisää operaattorin verkkokapasiteettia 40-70 prosentilla. Puhelimen käyttäjälle DARP tarkoittaa parempaa äänenlaatua ja korkeampaa tiedonsiirron suoritustehoa.

GSM-tilassa puhelimen valmiusaika on jopa 280 tuntia, ja puheaikaa on jopa 5 tuntia. UMA-tilassa valmiusaika on jopa 82 tuntia ja puheaika jopa 5,5 tuntia.

matkapuhelin 6130Katso myös:
Nokia 6131
(16.02.06)


etusivulle!
uutisarkistoon!
lähetä sivuosoite sähköpostina!

       
 
 
 
  Uutisvinkki : Kirjoita meille (matkapuhelin@gmx.net) jos tiedät jonkun hyvän matkapuhelinaiheisen uutisen josta emme vielä ole kirjoittaneet.
Mainostaja : Tutustu mediakorttiin.
 
oy Suomen Datalinja ab
tekijänoikeudet ja tietosuoja